На 70 г. Ал Пачино загубил 50 млн. долара и останал без пари

16 October 2024
Валентина Антова
Ал Пачино
Кадър; ютуб@JimmyKimmelLive
Ал Пачино Кадър; ютуб@JimmyKimmelLive

Ал Пачино, легендата на Холивуд и носител на "Оскар", наскоро издаде мемоарите си "Sonny Boy", в които разкри, че е бил принуден да промени драстично кариерата си след тежък финансов удар.

Актьорът, който е известен с емблематични роли във филми като "Кръстникът" и "Белязаният", сподели, че корумпиран счетоводител го е оставил без пари, защото ги е управлявал неправилно. Филмовата легенда разказва как спестяванията му, които са били около 50 милиона долара изведнъж са сведени до 0, което го е принудило на 70-годишна възраст да се снима в проекти, към които не изпитва истинска страст само заради нуждата от пари. "Бях разорен. Имах 50 милиона долара и после нищо".

През 2011 г. други известни личности, които са работили със същия счетоводител са предупреждавали Пачино да внимава. Актьорът по това време обаче е плащал невероятна сума пари, за да наема голяма къща в Бевърли Хилс и е завел цялото си семейство на екскурзия до Европа, като е наел цял етаж от хотел в Лондон. Когато звездата се е върнал от семейната си почивка е осъзнал, че финансите му не са се променили, а той е похарчил много пари. "Помислих си, че е просто. Времето спря. Прецакан съм. Имах 50 милиона долара, а след това нямах нищо. Имах имущество, но не и пари".

"В този бизнес, когато изкараш 10 милиона долара от филм, това не са всъщност 10 милиона долара. След адвокатите, агентите, ПР екипа и правителството остават само 4,5 милиона долара в джоба ми. Но трябва да преживея този факт, защото имам висок стандарт. И така в един момент го губя. Много е странно как се случва, колкото повече пари правиш, толкова по-малко имаш. Харчех пари като луд. Например градинарят получаваше 400 хил. долара на година, за да поддържа двор на къща, в която дори не съм живял", разказва Пачино.

Легендата на Холивуд е бил на 70 години, когато разбира, че е разорен. Тъй като вече не е имал предложения за роли както преди, той е трябвало да се снима в ленти, които не са му били на сърце. Примери за това са "Бандата на Оушън 3" и "88 минути", като дори Пачино смята, че второто заглавие е било "катастрофа". След това звездата продължи да се снима във всякакви роли като "Джак и Джил" на Адам Сандлър и дори започна да участва в реклами. Това не е било всичко, той е продал две от къщите си и е започнал да провежда семинари в университети, което е правил и като по-млад.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/