Том Холанд за битката си с алкохола: Определено бях пристрастен, мислех само за пиене

17 October 2024
MenTrend.bg
Том Холанд Снимка: Instagram / tomholland2013
Том Холанд Снимка: Instagram / tomholland2013

Вероятно малко хора знаят за борбата на Том Холанд с алкохолизма поради успешната му кариера и потайния му начин на живот. Наскоро обаче актьорът не се поколеба да признае тъмното си минало и разказа как се е преборил със зависимостта си.

Звездата от филмите за Спайдърмен стартира своя собствена марка безалкохолна бира, Bero, тази седмица , което го накара да бъде осмиван в социалните медии. Оказа се обаче, че Холанд отдавна върви по пътя към пълната трезвеност и знае от първа ръка колко разрушителен може да бъде алкохолът. Том разкри, че е решил да започне битката си със зависимостта след една „много, много пияна" Коледа през 2021 г.

„Всичко, за което можех да мисля, беше пиене... Това наистина ме изплаши. Просто си помислих: „Уау, може би имам малко алкохолна зависимост", казва Том Холанд. 

През последните няколко години актьорът нарече връзката си с алкохола зависимост. Въпреки това от интервюта, в които той обсъжда пиенето, става ясно, че Холанд е спрял да пие, преди това да се превърне в непреодолим проблем. Това често се нарича съзнателната страна на трезвостта. Въпреки това Том признава, че заради алкохола е изоставил професионалната си дейност за една година, а също така е имал психични проблеми.

„Радвам се да го кажа, определено бях пристрастен към алкохола. Изобщо не се срамувам от това", допълва актьорът.

В епизод на Jay Shetty Podcast актьорът каза, че веднъж искал да подкрепи кампанията за трезвеност Sober January, но открил, че постоянно иска да пие. „Събудих се с мисълта за това. Погледнах часовника, чакайки да стане дванадесет. Просто ме изплаши много", призна Том.

Така екранният Спайдърмен осъзна, че може да има пристрастеност към алкохола и си обеща да стои далеч от алкохола няколко месеца. Но беше много трудно и се отрази негативно на психиката. Холанд казва, че не е могъл да общува с хора или да ходи на обществени места през това време.

„Умът ми стана много по-ясен. Чувствах се по-здрав", споделя звездата.

Том продължи да се бори с алкохола и в крайна сметка бе трезвен шест месеца. След като премина този праг, той осъзна, че усилията му не са били напразни: сега той вярва, че е преодолял пристрастяването си и си е възвърнал доброто психическо здраве. Това била причината актьорът да реши да пусне собствена линия безалкохолна бира. Казва, че целта му е да помогне на другите да изтрезнеят.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/