Устройства с бутони може скоро да изместят джаджите със сензорно управление

21 October 2024
MenTrend.bg
Освен в смартфоните, сензорните бутони започнаха да се заменят с физически в автомобилите. СНИМКА: freepik
Освен в смартфоните, сензорните бутони започнаха да се заменят с физически в автомобилите. СНИМКА: freepik

Производителите започнаха да връщат бутоните към смартфоните, домакинските уреди и устройствата в автомобилите, въпреки че преди това имаше тенденция те да се изоставят в полза на сензорните екрани, пише The Wall Street Journal. Статията във вестника започва с думите: „Тиранията на сензорните екрани може би е към своя край."

Като първи пример изданието цитира появата на нов бутон на последната версия на iPhone. Apple инсталира бутон за управление на камерата в iPhone 16. Устройството разполага и с персонализиран чувствителен на допир бутон за действие, който вече присъстваше в iPhone 15 Pro.

„Както показва опитът на Apple, компаниите не просто преоткриват бутоните, те ги преосмислят", отбелязва статията.

Освен в смартфоните, сензорните бутони започнаха да се заменят с физически в автомобилите. Сензорните контролни панели в електрическите превозни средства Tesla започват да изглеждат остарели в сравнение с бутоните, копчетата и превключвателите в новите модели Kia, Mini BMW и Volkswagen.

„За да гарантират, че шофьорите никога не трябва да откъсват очите си от пътя, дизайнерите на Mini са включили персонализиран дисплей в своите превозни средства, който водачите могат да управляват с помощта на бутони на волана", казва Патрик Маккена, ръководител на продуктите и маркетинга на Mini САЩ, се цитира в статията.

Бутони намират приложение в електронни четци Kobo, Nook и Boox.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/