Новият Nissan Leaf ще прилича на кросоувър

01 December 2023
Георги Луканов
Прототипът Nissan Chill-Out Concept. Снимка: Nissan
Прототипът Nissan Chill-Out Concept. Снимка: Nissan

Nissan Leaf е хечбек от две поколения, но скоро ще се предлага в различна форма. Един от пионерите на често електрически модели също ще прилича на SUV.

За новия Nissan Leaf марката казва, че черпи вдъхновение от Chill-Out Concept, който беше показан през 2021 г. Nissan Chill-Out Concept е подобен на кросоувър модел с доста стръмна линия на покрива.

Настоящият Nissan Leaf съществува от 2017 г. и е просто едно развитие на първия Leaf, който беше произведен за сефте през 2010 г.

Преди десетина дни Nissan обяви, че ще инвестира повече от 2 милиарда евро във фабриката си в Съндърланд. Juke, Qashqai и електрическият Leaf в момента слизат от производствената линия в английския град. Триото също ще види бял свят там в бъдеще, но много ще се промени. Следващите поколения на Juke и Qashqai също ще бъдат модели само с електрическо задвижване.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/