Сериозен дефект в Bentley Bentayga

27 June 2024
Георги Луканов
Bentley Bentayga също не е застрахован от дефекти. Снимка: Bentley
Bentley Bentayga също не е застрахован от дефекти. Снимка: Bentley

Bentley Bentayga се изтегля в Европа заради проблеми с горивната система. Компанията обяви сервизна кампания, която засяга кросоувъри, продавани на Стария континент от 2017 до 2022 г. Причината за изтеглянето на автомобилите, оборудвани с двигатели W12 6.0 с двойно турбокомпресор, е възможно прегряване на електрически конектори в резервоара за гориво, което може да доведе до повреда на горивната система и пълно обездвижване на автомобила.

При определени работни условия електрическите съединители на горивната помпа, разположени в резервоара за гориво на Bentley Bentayga, могат да прегреят. В резултат на това работата на системата за подаване на гориво ще бъде нарушена. Може да се повреди напълно, което да доведе до внезапно спиране на луксозния кросоувър.

Собствениците на Bentayga са поканени в сервиза, за да проверят изправността на горивната система. Горивните помпи на всички изтеглени кросоувъри ще бъдат проверени и при необходимост конекторите ще бъдат заменени с нови, които не са податливи на прегряване. Цялата работа ще бъде извършена безплатно.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/