Apple се стреми да продаде 100 милиона бройки от iPhone 16

03 July 2024
MenTrend.bg
iPhone
СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

Американската корпорация Apple планира да продаде рекорден брой нови телефони iPhone.

Според източници компанията е поръчала между 90 и 100 милиона нови процесора от тайванския си партньор TSMC. От тези данни следва, че Apple възнамерява да продаде до 100 милиона нови смартфони от серия iPhone 16.

От корпорацията вярват, че ще успеят да продадат толкова много устройства, защото популярността на  устройствата нараства. За сравнение, през 2023 г. Apple поръча между 80 и 90 милиона чипове. Според експерти търсенето на устройства трябва да се увеличи поради функциите на Apple Intelligence с изкуствен интелект (AI), които ще поддържат новите устройства.

Всички нови смартфони ще работят с процесори A18. Освен това всички устройства от ново поколение ще имат поне 8 гигабайта RAM. Това се дължи на техническите изисквания на Apple Intelligence.

По-рано източници на Bloomberg казаха, че Apple ще предостави някои функции за изкуствен интелект (AI) срещу платен абонамент. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/