Четирима от финала на Евро 2024 имат шанс за златен дубъл

13 July 2024
MenTrend.bg
Джуд Белингам
Джуд Белингам

Четирима участници във финала на европейското първенство в Германия имат шанс да запишат златен дубъл на континентално ниво.

Или тримата испанци Дани Карвахал, Начо Ернандес и Хоселу, или англичанинът Джуд Белингам ще са първи и на национално, и на клубно ниво за 2024 г.

Карето триумфира в Шампионската лига с “Реал” (Мадрид) при 2:0 над "Борусия" (Дортмунд), като за “белия балет” това бе 15-и трофей.

Така въпросните футболисти може да продължат серията, която стартира преди 12 г. Тогава европейски първенец стана Испания.

Преди това във финала на Шампионската лига английският “Челси” шокира болезнено “Байерн” насред Мюнхен, за да триумфира като европейски крал на клубно ниво.

В състава на лондончани тогава бяха офанзивният полузащитник Хуан Мата и нападателят Фернандо Торес. Те ликуваха и като европейски шампиони с Испания след 4:0 над Италия.

4 г. по-късно във Франция Португалия спечели първия и единствен до момента голям трофей, стъпвайки на континенталния връх с минимален успех 1:0 над “петлите”.

Преди това мегазвездата Кристиано Роналдо и защитникът Пепе завоюваха купата за №1 в Шампионската лига с “Реал” (Мадрид).

На предходното европейско, което се проведе в различни градове на континента, шампион стана Италия след дузпи срещу Англия.

Халфът на “адзурите” Жоржиньо преди това взе златото от Шампионската лига с “Челси” след 1:0 над “Манчестър Сити”.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/