Разделят “Златната обувка” на европейското при равни голове

13 July 2024
MenTrend.bg
Хари Кейн излиза за тренировка. Снимка: Ройтерс
Хари Кейн излиза за тренировка. Снимка: Ройтерс

“Златната обувка” - наградата за голмайстора на европейското първенство, може да има шестима носители, обявиха от УЕФА.

Това ще стане, ако във финала в неделя никой от Хари Кейн (Англия) и Дани Олмо (Испания) не вкара гол. Двамата имат по три попадения. Също с по толкова са нидерландецът Коди Гакпо, Жоржа Микаутидзе (Грузия), Джамал Мусияла (Германия) и Иван Шранц (Словакия).

Ако някой не стане едноличен лидер след последния, 51-и мач на първенството, УЕФА реши всички да бъдат обявени за голмайстори на първенството.

Това е промяна спрямо предишното първенство, когато Кристиано Роналдо бе обявен за носител на “Златната топка”, макар да имаше равни голове с с чеха Патрик Шик.

Разликата беше, че португалецът освен петте гола имаше и една асистенция, която липсваше в постиженията на чешкия нападател.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/