Коя е русата красавица на испанската пейка на Евро 2024?

14 July 2024
MenTrend.bg
Нурия Мартинес Навас Снимка: instagram.com/nuriamtnenavas
Нурия Мартинес Навас Снимка: instagram.com/nuriamtnenavas

По време на европейското първенство на скамейката на Испания, която играе финал с Англия в Берлин, винаги се забелязва една руса жена.

Много фенове се питат коя е тя и какви са нейните функции.

Дамата се казва Нурия Мартинес Навас и е тийммениджър на отбора. По принцип нежното присъствие в щабовете е рядкост. Това обаче не важи за Испания.

Нурия Мартинес Навас заема поста от 2021 г. и наследи на него една германка.

Силвия Доршнерова Вайс почти 20 г. изпълняваше функциите на тийммениджър в "ла фурия" и така бе част от историческата ера с три титли между 2008 и 2012 г. (2 европейски и световна) и се сдоби с легендарен статус в испанския футбол.

Нурия Мартинес Навас се надява утре вечер да подгони предшественичката си с триумф на Евро 2024.

Като тиймменижър тя се грижи нищо да не липсва на футболистите по време на лагерите и мачовете и въобще се занимава с цялостната организация.

По време на мачовете съобщава исканията за смяна на националния селекционер Луис де ла Фуенте (63) на четвъртитe рефери, след което внимателно наблюдава дали те са сложили правилните номера на табелите си.

Нурия Мартинес Навас започва трудовия си път като журналист в спортните издания Marca и AS.

Следват ангажименти в Испанската федерация по хандбал, мениджърската агенция You First, Синдиката на испанските футболисти и нейния любимия "Атлетико" (Мадрид), за да дойде трансферът в Кралската футболна асоциация през май 2021 г.

С "ла фурия" Нурия Мартинес Навас вече има 2 големи турнира. И на европейското преди 3 г., и на световното в Катар през 2022 г. испанците отпаднаха с дузпи.

Сега обаче са на един мач от славата и първи трофей за дамата в щаба си.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/