Испания записа още един рекорд на европейски първенства

15 July 2024
MenTrend.bg
Испания спечели финала срещу Англия с 2:1
СНИМКА: UEFA.COM
Испания спечели финала срещу Англия с 2:1 СНИМКА: UEFA.COM

Освен че спечели европейското първенство за рекордно 4-и път, спечели всички си мачове на турнира, испанският национален отбор постави още едно върхово постижение.

Ла Роха постави рекорд по отношение на головете, които отбеляза на елиминациите. В рамките на втората на континенталния форум испанците вкараха 10 попадения.  Испания победи Грузия с 4:1, след което надви Германия с 2:1 след продължения. Франция и Англия бяха победени със същия резултат в 1/2-финала и финала.

Нито един друг отбор в историята на европейските първенства не е успявал да вкара толкова голове по във втората фаза на турнира.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/