Хакери измамиха Apple и пуснаха приложение за нелегални филми в App Store

21 July 2024
MenTrend.bg
Логото на Apple. СНИМКА: PIXABAY
Логото на Apple. СНИМКА: PIXABAY

Пиратско приложение за гледане на сериали и филми, маскирано като програма за работа със снимки, е преминало успешно проверка в Apple App Store.

Приложението Collect Cards: Store box имаше опростен интерфейс за управление на фото и видео съдържание, но след инсталирането му се трансформирало в платформа, предлагаща нелегални филми и сериали от популярни стрийминг услуги като Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max и Apple TV+.

Ключът към успеха на тази хитра хакерска маневра било определянето на географското местоположение на потребителите. В САЩ и някои други региони приложението имало само безобидни функции за работа със снимки, като по този начин се спасило от вниманието на модераторите на App Store. В същото време жителите на Бразилия и други страни получиха достъп до пиратско съдържание, което дори позволи на приложението да оглави класацията на безплатните приложения в бразилския App Store.

Все пак от Apple са засекли измамата и са премахнали приложението от своя магазин. Екипът за модериране на App Store от повече от 500 специалисти преглежда повече от 100 000 приложения всяка седмица.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/