Появи се наследник на първото SUV купе

26 July 2024
Георги Луканов
Новият SsangYong Actyon. Снимки: KGM
Новият SsangYong Actyon. Снимки: KGM

Първият SUV със стръмно наклонена линия на покрива най-накрая получава наследник. Става дума за SsangYong Actyon, пионерът на SUV купетата, който има ново поколение чрез модела KGM Actyon, след като KG Mobility придоби преди две години активите на компанията SsangYong.

Първото поколение BMW X6, което беше представено през 2007 г., от мнозина е определян като първия SUV купе със стръмно спускащ се покрив. Това обаче не е популярният баварски кросоувър, а противоречивият като дизайн корейски джип SsangYong Actyon, пуснат на пазара година по-рано.

Първото поколение на SsangYong Actyon.
Първото поколение на SsangYong Actyon.

Actyon е комбинация от думите Action и Young. Според KGM има и значението на "да действаш", което според корейците се вписва в "ориентацията на подхода" на марката. KGM подчертава, че връщането на името на модела Actyon е предимно символично и че новият Actyon не е директно SUC (Sports Utility Coupе). 

Ключови думи
SUV

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/