Lenovo представи лаптоп с рекорден живот на батерията

31 July 2024
MenTrend.bg
Lenovo беше обявен за най-големия производител на персонални компютри.
СНИМКИ: freepik.
Lenovo беше обявен за най-големия производител на персонални компютри. СНИМКИ: freepik.

Китайската корпорация Lenovo представи лаптоп с рекорден живот на батерията.

ThinkPad T14s е предназначен за офис работа. Компанията съобщи, че устройството има батерия с капацитет 58 вата часа и може да работи с едно зареждане до 29 часа. Според представители на Lenovo такава джаджа може да се използва при пътувания, където няма достъп до контакт.

Устройството е оборудвано с процесор Qualcomm Snapdragon X Elite с 12 CPU ядра Oryon, чипът е изграден на ARM архитектура. Компютърът има 32 гигабайта RAM и 1 терабайт вътрешна памет на SSD.

ThinkPad T14s също така разполага с 14-инчов OLED дисплей с резолюция 2800x1800 пиксела, множество USB портове, поддръжка на Wi-Fi 7 и уеб камера с лицево разпознаване. Дебелината на лаптопа е 16,9 милиметра, теглото - 1,24 килограма.

Lenovo ThinkPad T14s вече е достъпен за покупка в Китай.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/