Каква е тайната на младостта на Силвестър Сталоун, който на 78 години изглежда на 45?

06 August 2024
MenTrend.bg
Силвестър Сталоун КАДЪР: Инстаграм/sylvesterstalloneofflcial
Силвестър Сталоун КАДЪР: Инстаграм/sylvesterstalloneofflcial

Легендарният Силвестър Сталоун изумява всички с безупречната си физическа форма през цялата си кариера. Фитнесът остава важна част от живота на Слай дори на 78-годишна възраст - не става въпрос за живот във фитнес залата, а да намери баланса между диета и упражнения.

В допълнение към факта, че Сталоун тренира сериозно в разгара на актьорската си кариера и диетата му беше богата на протеини: малки порции бисквитки с овесени ядки, кафяв ориз заедно с 25 чаши кафе на ден, мед и няколко лъжици риба тон помогна да намали телесните си мазнини до цели 2,9%.

С течение на времето подходът на Сталоун към диетата се подобри. Той премина към по-устойчива и балансирана диета с повече прием на вода. Ето и част от диетата на звездата.

Яйчен белтък

Яйчните белтъци съдържат висококачествен протеин, включително всички основни аминокиселини, необходими за възстановяване и растеж на мускулите. Сталоун обича да яде три белтъка и половин жълтък всеки ден за закуска, за да започне деня си правилно и да може да тренира.

Папая и смокини

Друг важен компонент от диетата на Сталоун са пресните плодове, особено папая и смокини. Папаята е богата на витамини, включително витамин А и С, които укрепват имунната система и поддържат здрава кожа. Смокините са естествен източник на диетични фибри, които подпомагат храносмилането.

Пиле и риба
Според Силвестър месото с високо съдържание на протеини играе важна роля в изграждането на мускулна маса, поради което Слай яде пържено пиле и риба.

Тиква

Значението на храните с високо съдържание на фибри е още една стъпка към поддържането на добре балансирана диета. Сталоун предпочита печена тиква. Тиквата е добра за храносмилането, защото помага за регулиране на нивата на кръвната захар и насърчава усещането за ситост, което я прави чудесна за регулиране на теглото, казва той.

Аминокиселини

Течните аминокиселини са алтернатива с ниско съдържание на натрий и без глутен, която помага за възстановяването на мускулите, казва Сталоун.

Суроватъчен протеин

Сталоун приема суроватъчен протеин всеки ден. Той използва много протеинови добавки за мускулен растеж, потискане на глада и регулиране на кръвното налягане и нивата на захарта.

Тренировка

Слай и на 77 години тренира редовно. Неговият график включва високоинтензивни упражнения с умерени повторения, за да направи всяка мускулна група по-силна.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/