Lenovo пуска таблет, който работи с Windows и Android

07 August 2024
MenTrend.bg
Lenovo беше обявен за най-големия производител на персонални компютри.
СНИМКИ: freepik.
Lenovo беше обявен за най-големия производител на персонални компютри. СНИМКИ: freepik.

Китайската технологична компания Lenovo представи таблета ThinkBook Plus Gen5 Hybrid, който може да работи както с операционни системи Windows, така и с Android.

ThinkBook Plus Gen5 Hybrid в режим таблет се захранва от Android 13, процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM и 256 GB вътрешна памет. Устройството разполага и с 14-инчов OLED сензорен екран с резолюция 2.8K, 13 MP основна камера и 5 MP предна камера.

При свързване към специална клавиатура, която е отделен компютър, таблетът влиза в режим на работа с Windows 11. В този режим устройството ще има достъп до ресурсите на 16-ядрен процесор Intel Core Ultra 7 155H с честота до до 4,8 GHz и интегриран графичен чип Intel Arc. Компютърът също е оборудван с 32 GB RAM и 1 TB памет.

Важно е да се отбележи, че не се поддържа интеграция между две операционни системи, така че потребителите трябва да влизат във всяка от тях поотделно. 

Новият продукт на Lenovo вече е достъпен за закупуване в Китай на цена от $2200.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/