Превръщат летящото лого на Bentley в дрон

11 August 2024
Георги Луканов
Прочутото лого на Bentley с крила вече наистина ще лети. Снимка: Bentley
Прочутото лого на Bentley с крила вече наистина ще лети. Снимка: Bentley

Bentley патентова дрон с формата на прочутия си летящ талисман В на капака. Устройството ще се основава на логото на луксозните автомобили "Flying B" и буквално наистина вече ще може да лети. 

Дронът ще бъде разположен на предния капак и ще може да се разгъва и сгъва навън и вътре в салона на колите.  Документите на Bentley показват, че дронът може да се използва за намиране на алтернативни маршрути за шофиране в случай на трафик, локализиране на места за паркиране, маркиране на службите за спешна помощ в случай на инцидент и дори да отведе собственика обратно до колата му.

Дронът може да се зарежда, докато е прибран вътре в капака и няма да тежи повече от 250 грама, което е максимално допустимото тегло за нерегистриран дрон. 

Собствениците ще могат да управляват дрона от своя телефон, таблет или компютър, както и в колата чрез неговата информационно-развлекателна система.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/