Китайска марка с британска история дава доживотна гаранция за своите електромобили

13 August 2024
Георги Луканов
Електрическият кабриолет MG Cyberstar
Електрическият кабриолет MG Cyberstar

Китайският производител MG обяви въвеждането на доживотна гаранция за своите електрически автомобили. Решение, което обаче в момента е валидно само в една държава - Тайланд.

Гаранцията не обхваща нито каросерията, нито гумите, нито чистачките на предното стъкло, а по-скоро батерията, задвижването и силовата електроника. Това са най-скъпите елементи за смяна в един съвременен електромобил.

Това покритие се отнася до четирите електрически модела на марката с британска история, а именно MG4 и роудстъра Cyberster, както и моделите Maxus, 7-местните MPV, наречени 7 и 9.

MG отбелязва въвеждането на тази гаранция като част от 100- годишнината на марката. Всъщност тя е създадена през 1924 г. от британеца Уилям Морис, който имал намерението да произвежда малки спортни коли. MG означава "гаражът на Морис".

Ключови думи
MG

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/