Apple Intelligence вече е достъпен и извън САЩ

31 August 2024
MenTrend.bg
Apple. СНИМКА: PIXABAY
Apple. СНИМКА: PIXABAY

Третата бета версия на iOS 18.1 и macOS 15.1 въвежда революционна промяна в достъпността до функциите на Apple Intelligence. Преди това потребителите трябваше да променят региона на устройството си, така че той да е САЩ, за да  ги активират. С последната актуализация обаче това вече не е пречка.

Сега потребителите трябва само да настроят Siri и езика на устройството на американски английски, за да работят с Apple Intelligence, без да е необходимо да променят регионалните си настройки, според MacRumors.

Тази актуализация е добре дошла промяна за собствениците на iOS извън САЩ, които искат да проучат Apple Intelligence, без да засягат други специфични за региона им настройки, като например форматите на телефонните номера и конфигурациите на календара. Важно е обаче да се отбележи, че макар опции като Writing Tools и Summarization да са все още ограничени до английски език, този по-широк достъп позволява на повече потребители да се включат в иновациите на Apple в областта на AI.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/