AI ще доведе до по-високи цени на iPhone 16

06 September 2024
MenTrend.bg
iPhone СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

Инвестиционната компания Piper Sandler прогнозира голямо търсене и по-високи цени за iPhone 16 поради интегрирането на системата за изкуствен интелект Apple Intelligence. 

Според анализаторите наличието на AI в новите модели на Apple ще допринесе за значителни продажби при пускането на пазара, макар и не веднага, тъй като системата Apple Intelligence няма да бъде пусната едновременно с излизането на пазара на новите iPhone. В същото време скоростта на разпространение на устройства може да се забави в бъдеще.

В доклад се отбелязва, че новите смартфони няма да предлагат революционни хардуерни решения и поради значителни инвестиции в разработката на AI, Apple ще бъде принудена да увеличи цените на своите устройства, което може да ограничи по-нататъшния ръст на продажбите на флагманите.

В същото време експерти вярват, че потенциалното пускане на Apple Watch SE и по-достъпна алтернатива на AirPods, напротив, ще допринесе за високи продажби.

Презентацията на Apple "It's Glowtime", която ще представи новия iPhone 16, Apple Watch 10 (X) и слушалки AirPods, ще се проведе на 9 септември.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/