Lenovo създаде лаптоп с автоматично отварящ се екран

08 September 2024
MenTrend.bg
СНИМКИ: freepik.
СНИМКИ: freepik.

Lenovo представи концептуалния лаптоп Auto Twist AI с екран, който автоматично се отваря и върти към потребителя. Позиционното проследяване на потребителя за завъртане на екрана е възможно чрез моторизираната панта с двойна степен на свобода, която проследява движенията на потребителя за оптимална видимост на дисплея. Това е особено полезно за потребители, които трябва да се движат по време на видео конференции.

По време на презентацията Auto Twist AI реагира на гласови команди като „превключване към режим на таблет", „превключване към режим на лаптоп" и „затваряне на лаптоп". Капакът на устройството се затваря автоматично, когато потребителят се отдалечи от лаптопа, но тази функция може да бъде деактивирана, ако желаете.

Освен това Twist AI предлага функции за подобряване на здравето, включително наблюдение на позата на потребителя, регулиране на ъгъла на дисплея и предупреждения за почивка.

Засега Lenovo Twist AI съществува само в концептуална форма, а времето на пускането му и приблизителната цена не са разкрити.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/