Как да свикнете със спорта без усилия

07 September 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Комбинирането на упражнения с други ежедневни дейности, като разходка на кучето, помага да свикнете тялото си да тренира с минимални усилия. Това твърди фитнес треньорът от САЩ Линдзи Кий.

"Правенето на напади, докато си миете зъбите или правенето на лицеви опори преди душ, ви помага да придобиете навика да тренирате чрез „изграждане на навик", казва фитнес експерт. Кий обясни, че навикът за миене на зъбите вече е формиран чрез многократно повторение. Навикът за спортуване може да бъде труден за консолидиране, така че е по-лесно да го „прикрепите" към вече овладян навик.

Треньорът препоръчва да се въвеждат упражнения постепенно. В първите етапи можете да практикувате няколко минути, например преди да излезете и след като се върнете у дома. Кий уточни, че такова кратко обучение няма да има видим ефект. Те обаче ще помогнат да доведете навика до автоматизъм и да избегнете ненужния стрес. С течение на времето продължителността на обучението може да се увеличи чрез спортуване, докато разхождате кучето.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/