Задава се нов голям скандал в Германия с манипулиране на мачове

07 September 2024
MenTrend.bg

Нов голям скандал с манипулиране на мачове, който прилича на онзи отпреди 20 г., се заражда в Германия.

Според информацията на "Хамбургер Моргенпост" за 17 футболни срещи през последните 2 г. от III лига, 2 регионални лиги и няколко (4-о ниво) оберлиги (5-о ниво) има сериозни съмнения, че е повлияно върху резултатите им.

На това навеждат някои явни грешни съдийски решения, както и тежки гафове на вратари и защитници. Целта, естествено, е двубоите да се доведат до конкретен резултат, за който са направени залози.

"Хамбургер Моргенпост" пише, че въпросните резултати са продавани в Darknet пространството.

Заради течащото разследване изданието не посочва конкретни мачове. В Германския футболен съюз са информирани за подозренията и приемат ситуацията "съвсем сериозно".

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/