Новият Apple Watch ще открива сънна апнея

08 September 2024
MenTrend.bg
Apple. СНИМКА: PIXABAY
Apple. СНИМКА: PIXABAY

В началото на следващата седмица, 9 септември, се очаква представянето на нов модел смарт часовник, Apple Watch Series 10, който ще бъде представен заедно с iPhone 16. Според непотвърдени доклади, тези часовници ще получат актуализиран ЕКГ сензор, способен да открива сънна апнея. 

Новият смарт часовник на Apple ще може да открива симптоми на сънна апнея, състояние, при което човек спира да диша за повече от десет секунди. Ако се установи този проблем, устройството ще препоръча на потребителя да се консултира с лекар за преглед и потвърждение на диагнозата.

Появи се информация и за други характеристики на Apple Watch Series 10. Размерът на дисплея на часовника ще се увеличи леко, корпусът ще стане по-тънък и защитата му от влага ще се увеличи. Това ще позволи на базовия модел да работи с приложението Depth, което преди беше достъпно само за Apple Watch Ultra.

Освен това производителят вероятно ще промени механизма за обработка на данни за здравословното състояние на собственика. По-конкретно, признаците на предсърдно мъждене ще бъдат открити в приложението Health, а не директно в Apple Watch.

В същото време е любопитно, че новият Apple Watch няма да има сензор за ниво на кислород в кръвта (SpO2). Apple беше принудена да се откаже от използването му поради патентен спор с Masimo.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/