Apple представи мощния iPhone 16 Pro с подобрена камера и по-голям екран

09 September 2024
MenTrend.bg
Apple. СНИМКА: PIXABAY
Apple. СНИМКА: PIXABAY

Apple представи флагманските iPhone 16 Pro и 16 Pro Max.

Новите телефони са получили екрани, увеличени от 6,1 и 6,7 инча на 6,3 и 6,9 инча. Apple нарича тези модели най-големите в историята на компанията. Рамките по периметъра на екрана също са намалени.

48-мегапикселовата основна камера е допълнена от 48-мегапикселов ултраширокоъгълен модул и 12-мегапикселов перископичен телеобектив с петкратно оптично увеличение, както в iPhone 15 Pro. Също така при iPhone 16 Pro и 16 Pro Max вече е възможно да се заснемат видеоклипове на забавен каданс в 4K резолюция при 120 кадъра в секунда и можете да управлявате камерата с нов сензорен бутон, поставен под бутона за заключване, както в iPhone 16. 

За производителността на новия продукт отговаря водещият 3nm Apple A18 Pro чип с 6-ядрен CPU и 4-ядрен GPU. Процесорът е станал с 15% по-мощен в сравнение с миналогодишния A17 Pro от iPhone 15 Pro.

iPhone 16 Pro и 16 Pro Max ще се предлагат в четири цвята, включително новия Desert Titanium, на цена съответно от $999  и $1199. В продажба са от 20 септември.

Apple представи и iPhone 16 и 16 Plus. Те получиха съответно 6,1- и 6,7-инчови дисплеи. 

Дизайнът на смартфоните е актуализиран: блокът на камерата има форма на хапче, напомняща на iPhone X и Xs, с вертикално разположение на сензорите. Освен това под бутона за заключване се появи бутон за заснемане за управление на камерата, а на мястото на превключвателя за безшумен режим е бутонът за действие от iPhone 15 Pro. Сензорният бутон на камерата ви позволява да правите снимки или да заснемате видео с докосване или продължително натискане, леви и десни жестове контролират мащабирането, а двойното докосване на бутона позволява допълнителни настройки.

Основната камера на iPhone 16 е представена от 48-мегапикселов сензор, а ултраширокоъгълният модул е ​​с резолюция 12 мегапиксела. Основният сензор има и 2x цифрово увеличение за снимане без загуби при 12 MP. В допълнение, актуализираният дизайн на блока на камерата вече позволява на iPhone 16 да заснема пространствено видео за гледане на слушалките Apple Vision Pro.

За производителността на новите продукти отговаря 3nm Apple A18 чип с петядрен видеочип (GPU) и поддръжка на системата Apple Intelligence AI. Според Apple процесорът в iPhone 16 е с 30% по-мощен от A16, използван в iPhone 15, а графичният процесор е с 40% по-мощен от A16, използван в iPhone 15.

Apple също говори за функциите на изкуствения интелект в Apple Intelligence, които вече бяха показани на конференцията WWDC 2024. Apple Intelligence може да създава емоджи, търсенето ще ви помогне да намерите снимки в галерията по описание, а Siri ще стане по-умен. Иновациите ще станат достъпни през октомври и само в бета версия. На други езици - през 2025 г. 

iPhone 16 и 16 Plus ще бъдат пуснати в продажба на 20 септември на цени, започващи съответно от $799 и $899.

Apple представи и нов смартчасовник "Епъл Уоч Сирис 10" (Apple Watch Series 10) с най-тънкия корпус в сравнение с предишните модели – само 9,7 мм. 

Този модел е и с най-големия дисплей и е с 40 процента по-ярък при гледане под ъгъл.

Зареждането на часовника до 80 процента отнема около 30 минути, което е по-бързо от всички предишни версии. Батерията издържа на 18 часа работа.

Часовникът може да се потапя във вода на дълбочина до 50 метра и е оборудван с различни измервателни уреди и детектори, включително подводни функции като дълбокомер.

Новата версия на смартчасовника има и функция за откриване на сънна апнея (нарушение на дишането по време на сън).

Цените на новия смартчасовник в САЩ започват от 399 долара, като предварителните поръчки се приемат от днес. Новият смартчасовник ще бъде пуснат в продажба на 20 септември.

Apple представи също нова версия на по-масивния си смартчасовник "Уоч Ултра 2", чиито цени започват от 799 долара. Новите безжични слушалки на компанията "АйПодс 4" пък са по-удобни за носене и с по-добър звук.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/