Новият бутон за камерата на iPhone 16 ще се появи и на смартфони с Android

13 September 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Бутон за управление на камерата като при iPhone 16 трябва да се появи в смартфоните с Android. 

На 9 септември Apple представи смартфоните от серията iPhone 16, една от характеристиките на които беше бутонът за управление на камерата за управление на камерата. Няколко дни след представянето президентът на Nubia Ни Фей каза, че новият смартфон Nubia Z70 ще получи отделен бутон за камерата.

Според Фей при натискане наполовина камерата ще фокусира върху обекта, а при натискане докрай ще направи снимка. Датата на пускане на пазара на новото устройство не се разкрива.

 Oppo възнамерява да добави също бутон, подобен на този, инсталиран в iPhone 16, към телефона Find X8. Това е поне вторият производител на смартфони, който адаптира новата функция на iPhone. „Изглежда, че производителите на телефони с Android не искат да пропуснат тенденцията за специален бутон за затвора на камерата", смятат експерти.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/