Има ли нещо общо между Григор Димитров и Франк Синатра?

09 October 2024
MenTrend.bg
Григор Димитров Снимка: профил на турнира в Шанхай в Х
Григор Димитров Снимка: профил на турнира в Шанхай в Х

Има ли нещо общо между Григор Димитров и Франк Синатра? Ако се вярва на думите на най-добрия български тенисист, да.

My way се превърна в нещо като етикет за американската легенда, въпреки че оригиналът на песента е френски и е изпълнен за първи път от Клод Франсоа през 1967 г. Това са подробности, по-важното е, че по същия начин мисли и Димитров.

Бившият №3 в света говори за китайското издание на W magazine. Преди дни в Шанхай той бе специален гост на модното парти, организирано от списанието. Интервюто му е в рубрика “Неизвестно за иконите”.

“Винаги съм искал да правя нещата така, както аз искам. За това обаче са необходими дисциплина и подходящият начин на мислене. Но аз силно вярвам в себе си. Не на последно място е и собственото ми правило да бъда търпелив и никога да не претупвам нещата. Успявам, въпреки че животът ми непрекъснато е на бързи обороти”, казва Димитров.

Той си върна за загубата от Алексей Попирин и се класира за осминафиналите в Шанхай. По-рано през този сезон пропусна 3 мачбола и даде шанс на австралиеца да го отстрани на турнира от същата категория “Мастърс 1000” в Монреал.

Този път Григор дори не предостави възможност за пробив на съперника и след 7:6 (7:5), 6:2 продължава в Китай. Така бившият №3 в света постигна личен рекорд - за първи път спечели поне 40 мача в два поредни сезона. През изключително успешната си 2014 г. Димитров завърши с 50 победи, а през 2017-а, когато спечели “Мастърс 1000” в Синсинати, стана шампион във финалите на АТП в Лондон и стигна до №3 в света, успешните мачове бяха 49.

“Мачът в Монреал ми даде увереност, защото тогава ситуацията бе такава, че трябваше да се справям с доста странични неща, но бях съвсем близо. Казах си, че щом съм играл на такова равнище, сега - когато към здрав и във форма, със сигурност ще мога да се справя по-добре. Нещо като обратната психология”, сподели Димитров.

Следващият съперник на Григор в Шанхай е Якуб Меншик. 19-годишният чех в момента е 65-и в света и спечели единствената среща между двамата досега - в Мадрид през този сезон. В началото на годината Меншик стигна финал в Доха.

Димитров е полуфиналист в Шанхай от миналата година. Турнирът е под №100 от “Мастърс 1000” в кариерата на нашия тенисист (8-о участие в основна схема в Китай). На другите от същата серия балансът на Григор е следният: Индиън Уелс (11), Маями (13), Монте Карло (11), Мадрид (11), Рим (12), Канада (Торонто/Монреал - 10), Синсинати (13), Париж (11).

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/