Един от създателите на iPhone ще напусне Apple

10 October 2024
MenTrend.bg
Apple. СНИМКА: PIXABAY
Apple. СНИМКА: PIXABAY

Топ мениджърът на Apple Дан Ричио, който отговаряше за много проекти в Apple, ще напусне компанията до края на октомври. Това съобщава Bloomberg.

Ричио работи за корпорацията в продължение на 26 години. Специалистът ръководи проекти за разработване на много модели смартфони iPhone, слушалки AirPods и други продукти. През 2021 г. той беше отстранен от позицията си на старши вицепрезидент и изпратен да ръководи проекта за очила с добавена реалност Vision Pro.

Източници от компанията уточниха, че има вероятност 62-годишният специалист да се пенсионира. Хиляди служители на проекта Vision Pro, който Ричио ръководи, ще се преместят под ръководството на хардуерния шеф на Apple Джон Тернус.

„Напускането на Ричио бележи една от най-значимите загуби в мениджърския екип на Apple", отбелязват репортери на Bloomberg. Те също така отбелязаха, че последните два проекта на топ мениджъра не могат да се нарекат успешни. Така проектът Apple Car, на който той беше един от лидерите, беше закрит. Очилата Vision Pro се оказаха не толкова успешни, колкото искаше ръководството на IT гиганта.

Дан Ричио вече потвърди напускането си, докато говори пред студенти в Масачузетския технологичен институт (MIT) в сряда. Според Ричио iPhone X ще остане най-големият проект, с който той ще се гордее.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/