Samsung може да премахне менюто "настройки" от смартфоните си заради AI

17 October 2024
MenTrend.bg
Сграда на Samsung Electronics в Европа. СНИМКА: Пиксабей
Сграда на Samsung Electronics в Европа. СНИМКА: Пиксабей

Samsung може да премахне системните настройки от бъдещите си смартфони. Това съобщи корейското издание ET News.

Според източници, запознати с плановете на компанията, Samsung е искал да премахне секцията с настройки от фърмуера на бъдещите смартфони. От корпорацията вярват, че ще могат да заменят менюто с настройки с изкуствен интелект (AI), който ще прави промени в работата на устройството чрез заявка.

Специалисти казаха, че новото базирано на AI решение ще променя независимо настройките на устройството в зависимост от модела на поведение на потребителя. Смартфонът ще предвиди и поведението на собственика си.

Компанията каза, че за да промени настройките, потребителят ще трябва да каже гласова команда или да въведе текстово искане. Това може да направи взаимодействието с вашия телефон много по-бързо.

Медии отбелязват, че в съвременните смартфони на Samsung вече можете да променяте настройките чрез достъп до гласовия асистент Bixby. Въпреки това, за да работи тази функция, собственикът на устройството трябва да активира Bixby на телефона си.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/