Apple засили внедряването на ChatGPT в iPhone преди пускането на iOS 18.1

18 October 2024
MenTrend.bg
iPhone СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

Apple се готви да въведе нови функции на Apple Intelligence AI в предстоящия iOS 18.1 и следващите актуализации, съобщи порталът MacRumors.

Според източника в кода са открити препратки към интегрирането на Siri с ChatGPT, както и параметри за текстове и изображения, генерирани от невронната мрежа. Това потвърждава плановете на компанията да въведе ChatGPT в iOS 18.2.

Две от трите функции за генериране на изображения ще работят директно на устройствата, като Image Playground и Genmoji, които са предназначени да генерират изображения и персонализирани емотикони. Интегрирането на ChatGPT ще бъде безплатно за потребители на iPhone, iPad и Mac и няма да изисква създаване на акаунт.

ChatGPT ще се използва за търсене на отговори на сложни въпроси и генериране на текст, който ще допълни съществуващите възможности на Siri.

Актуализацията също ще донесе поддръжка за функцията Visual Intelligence, която се стартира на iPhone 16 чрез новия бутон за управление на камерата. С негова помощ потребителите ще могат да получават информация, като насочат камерата към интересен обект.

Първите функции на Apple Intelligence ще бъдат достъпни за потребителите на джаджи на Apple в САЩ на английски с актуализацията до iOS 18.1, iPadOS 18.1 и macOS 15.1. Говори се, че пускането им е насрочено за 28 октомври, а iOS 18.2 с поддръжка на ChatGPT се очаква през декември.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/