Ново изследване подчертава важността на качеството на хранене, като установява, че диета с високо съдържание на ултрапреработени храни води до натрупване на мазнини в мускулите на бедрата. Това се случва независимо от калорийния прием или физическата активност. Ултрапреработените храни могат да увеличат риска от остеоартрит на коленете чрез повишено количество вътрешномускулни мазнини, което влияе негативно върху функцията на мускулите.
Изследването, представено на годишната среща на Радиологичното дружество на Северна Америка (RSNA), анализира данни от 666 участници на средна възраст 60 години и установява, че около 40% от техните храни през последната година са били ултрапреработени. Освен това, мазнините заместват мускулните влакна, което води до спад в мускулната функция.
Остеоартритът е все по-разпространен и скъпоструващ здравен проблем в световен мащаб. Но откритията потенциално имат значение дори за тези, които все още не са изложени на риск от това състояние. Чистата мускулна маса е целта на повечето от нас, които посещават фитнес залата. Консумацията на ултрапреработена храна може да ви направи по-слаби отвътре. В крайна сметка: „Ние сме това, което ядем.".
© 2019 MenTrend. Всички права са запазени.
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.
Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/
Коментари