Каква е тренировката на Райън Рейнолдс за филма „Дедпул и Върколака“?

20 July 2024
MenTrend.bg
Райън Рейнолдс
СНИМКА: Инстаграм/ @vancityreynolds
Райън Рейнолдс СНИМКА: Инстаграм/ @vancityreynolds

 „Дедпул и Върколака" е най-очакваният филм това лято и мнозина се надяват, че именно той ще върне феновете на супергероите по кината. 47-годишният Райън Рейнолдс тренира за третата си поява в ролята на Дедпул (Уейд Уилсън) с Дон Саладино, треньор по силови упражнения от Ню Йорк, с когото работи от 15 години. Но този път двойката се сблъсква с препятствия, с които не се е сблъсквала досега, което води до преживяване, което превръща актьора в по-силен от всякога.

Миналогодишните стачки на холивудските сценаристи забавиха снимките на предстоящата лента, което от своя страна удължи времето, необходимо на Рейнолдс да се подготви за физически натоварващата роля. Саладино разказва, че процесът е бил прост, но не и лесен.

"Беше много стресиращо време за всички, но мисля, че това бе едно от онези неща, които изведнъж те хвърлят в дълбокото и ти просто трябва да се справиш с това", казва Саладино.

Треньорът бърза да отбележи, че като звезда и продуцент на филма, Рейнолдс е бил загрижен и за това как забавянията ще се отразят на членовете на екипа, което е увеличило психическото му натоварване.

Саладино се фокусира върху загрявката на Рейнолдс и набляга на темпото и интервалите при работа на бягаща пътека, теглене на фитнес шейна, падащи стартове с ластична лента, хвърляне на медицинска топка и скачане, които са важни за мускулната еластичност. Треньорът също така казва, че за разлика от предишните филми, сега той е накарал Рейнолдс да прави серии с високи повторения, за да подобри мускулната си издръжливост, преди да поеме тежки натоварвания.

Един от най-големите проблеми за тренировката на Рейнолдс бил натовареният му график.

Понякога със Салдино били принудени да тренират в 4:30 сутрина, тъй като актьорът е и продуцент на филма. А на снимачната площадка няма такова нещо като почивни дни, работи се дори, когато си болен.

"Огромно предизвикателство е да работиш с холивудски актьори. Всички си мислят, че е много лесно, но всъщност далеч не е така", казва треньорът

Саладино се гордее най-вече с това, че двамата с Рейнолдс са изградили достатъчно добри отношения за 15 години съвместна работа, така че звездата не се притеснява да си вземе почивен ден. 

"Това е човек, за когото думата "лесно" не съществува в речника му. Когато някой като него мисли да си вземе почивен ден и да се възстанови, аз се потупвам по гърба, защото съм го научил да разбира, че възстановяването е наистина важно", хвали се той.

ТРЕНИРОВКАТА НА ДЕДПУЛ

1. Гребане с лост за щанга (Barbell row)

Саладино нарича това "едно от любимите ми упражнения за гребане". Благодарение на наклонената стойка ще изградите сила на гърба, като същевременно ще подобрите стабилността си.

Как да го направим:

1. Подхождайте към щангата, както при мъртва тяга. Избутайте дупето си назад и се наведете, за да хванете щангата с ръце. Захватът трябва да е малко по-голям от ширината на раменете.

2. Дръжте главата си в неутрално положение и стиснете раменете, коремните и седалищните мускули, за да създадете напрежение. Изправете се, за да вдигнете тежестта от пода, след това изпънете дупето си назад и се наведете в бедрата.

3. Движете се в лакътя и рамото, за да вдигнете щангата нагоре. Издърпайте я до пъпа си. След това върнете бавно тежестта до изходна позиция, като запазвате стойката си.

Трябва да направите 4 серии по 60 секунди всяка

2. Наклонена лежанка с дъмбели

Благодарение на позицията си на наклонената лежанка ще тренирате бицепсите си, без да се налага да мамите.

Как да го направим:

1. С краката си здраво стъпили на земята, натиснете дъмбелите нагоре над гърдите си, изпъвайки ръцете си напълно, но не заключвайки лактите си.

2. Бавно спуснете дъмбелите обратно отстрани на гърдите си, като държите лактите си под ъгъл от 90 градуса.

3.Уверете се, че движението е контролирано и стабилно, като се фокусирате върху мускулната контракция, а не върху тежестите, които държите.

Направете 3 серии по десет повторения

3. Носене на подувка с една ръка

Саладино обича да включва в тренировъчните си програми вариации на носене на товар и има основателна причина за това: тези прости движения засягат множество мускулни групи наведнъж (в този случай торса, горната част на гърба и предмишниците) и ви раздвижват.

Как да го направим:

1. Дръжте подувката в едната си ръка отстрани на тялото все едно носите куфър. Стиснете лопатките, коремните и седалищните си мускули, за да създадете напрежение в цялото тяло, като поддържате таза в неутрално положение. Гледайте напред и леко надолу, за да запазите врата си в неутрално положение.

2. Вървете напред, като поддържате напрежението на цялото тяло и стискате силно подувката в ръката си. Избягвайте всякакво навеждане. Дръжте торса си в напрежение, за да не позволите на тежестта да ви наклони настрани. Ако е необходимо, можете да изпънете свободната си ръка настрани, за да балансирате.

3. След като изминете определеното разстояние за някакво време, сменете ръцете.

Направете поне 30 крачки така

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/