Експерти откриха защо мъжете се чувстват сънливи след секс

06 July 2024
MenTrend.bg
След секс се горят повече калории, отколкото по време на него.
След секс се горят повече калории, отколкото по време на него.

Учени от Великобритания проведоха редица изследвания, за да разберат какво кара представителите на силния пол да заспиват веднага след секс. Причината е проста: любовта изморява мъжкото тяло.

Експерти от университета в Съри проведоха серия от експерименти с участието на мъже и жени. След като анализираха резултатите от експериментите, учените стигнаха до интересен извод: според статистиката приблизително 80% от представителите на силния пол заспиват буквално веднага след полов акт, докато жените през този период остават енергични и жизнерадостни. Според учените ситуацията, когато мъжете се чувстват сънливи веднага след секс, е абсолютно естествено явление, което лесно може да се обясни с физиологичните процеси в тялото.

Според британските изследователи основният виновник за подобна сънливост е хормон, отговорен за мускулната сила. Веднага след като любовната игра приключи, нивото му в кръвта рязко намалява, причинявайки чувство на умора и сънливост. Същевременно жените са много по-малко податливи на влиянието на този хормон и затова усещането за загуба на сила след правене на любов е чуждо за тях. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/