10 храни даващи силна ерекция

15 October 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: ФРИЙПИК
СНИМКА: ФРИЙПИК

Сексуалният живот е нещо, което всички бихме искали да подобрим. Няма нищо срамно да си го признаеш. А за много мъже перспективата да „омекнат" е истинска тревога. Но има някои добри новини, които трябва да сложат край на тревогите ви. Според проучване, проведено от учени от Харвард и Университета на Източна Англия, мъжете, които редовно пият чаша червено вино и се хранят с цитрусови и горски плодове като ягоди, боровинки, ябълки и круши, са по-малко склонни да имат еректилна дисфункция. Изследователите откриха, че само три или четири порции или чаши богата на флавоноиди* храна и напитки са свързани с намален риск от проблема с до 21 процента.

„Това е първото проучване, което разглежда връзката между флавоноидите и еректилната дисфункция, която засяга до половината от всички мъже на средна възраст и по-възрастни мъже", казва професор Аедин Касиди допълва: „мъжете, които редовно консумират храни с високо съдържание на тези флавоноиди, са по-малко склонни да страдат от еректилна дисфункция. По отношение на количествата, говорим само за няколко порции на седмица."

Ето и 16-те най-добри храни, които ще ви дадат по-силна ерекция. Няма нужда да ни благодарите.

1. Кафе

Кофеинът засилва метаболизма ви и кара кръвта ви да се изпомпва и може също така да подобри издръжливостта чрез освобождаване на мастни запаси, което ви дава енергия да издържите цяла нощ.

2. Стрида

Да, има причина за тяхната секси репутация. Стридите са богати на минерала цинк и витамин B6, като и двата са жизненоважни за тестостерона, без който бихте имали сексуалното влечение на умрял охлюв. Ако все пак мисълта да ядете стриди ви отвращава, вместо това повишете тестостерона си с ядки и семена.

3. Сьомга

Омега-3 мастните киселини в мазната риба правят кръвта по-малко лепкава, подобрявайки притока й към важните части. Яжте риба като сьомга, скумрия, пъстърва и прясна риба тон два пъти седмично, за да поддържате артериите си добре омазнени.

4. Свинско

Противно на общоприетото схващане, пенисът няма собствен ум. За да го направите изящен екземпляр, вашите неврони трябва да бъдат координирани с военна прецизност. Имате нужда от тиамин, известен още като витамин B1, за здрава нервна система, така че яжте свинско, за да помогнете на вашите плувци да се движат в правилната посока. Ако не обичате свинско набавете си B1 от боб и пълнозърнест хляб.

5. Череши

Черешите са пълни с антоцианини, цветни растителни химикали, които предпазват стените на артериите ви, помагайки предотвратяване на мастните плаки, които водят до атеросклероза или запушени артерии. Не харесвате череши? Горските плодове или ярко оцветените плодове като праскови, нектарини и сливи ще поддържат артериите ви гладки като дупето на бебе.

7. Вино

Виното, особено червеното, е чудесен източник на антиоксидантен фитохимикал ресвератрол, който помага за отварянето на артериите чрез засилване на производството на азотен оксид. Той позволява на кръвоносните съдове да се разширяват и това е начинът, по който действа виаграта. Но докато малкото синьо хапче действа само върху малките кръвоносни съдове, ресвератролът помага и на основните ви артерии. Уверете се, че сте се спрели на една или две чаши вино – твърде много алкохол води до страховитото увисване в леглото.

8. Банани

Твърдите мъже имат здрави сърца, така че яжте банани за калий, който е чудесен за вашето сърце и кръвообращение. Получаването на достатъчно калий помага да поддържате нивата на натрий под контрол, спирайки кръвното ви налягане да удря тавана и намалява риска от сърдечни проблеми. Ако ядете твърде много сол и не обичате банани, набавете си калий от портокали.

9. Диня

Съединенията, открити в този плод, могат да имат подобен ефект на лекарствата за еректилна дисфункция върху кръвоносните ви съдове.

10. Спанак

Спанакът е богат на фолат, витамин, който е известен усилвател на кръвния поток, което е важно за тези, които страдат от еректилна дисфункция. Любимата закуска на Попай също съдържа магнезий, който помага за стимулиране на притока на кръв и може да има положителен ефект върху нивата на тестостерон.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/