15 тайни за достигане на оргазъм от партньора ви всеки път

14 October 2024
MenTrend.bg
Снимка: Архив
Снимка: Архив

Склонни сме да преценяваме колко сме добри в леглото по това колко често караме партньора си да изпита оргазъм. Това не е непременно точно – тъй като сексуалното удоволствие е много повече от оргазъм – но все пак може да бъде разочароващо за половинката, когато достигнете кулминацията, а тя не го е направила. секс

Когато става въпрос да накарате партньора си да постигне оргазъм, ключът е да мислите отвъд само половия акт. Проучване от 2020 г., установи, че средно на жена са й необходими между 12,76 и 14,06 минути, за да достигне кулминация по време на секс, което е приблизително двойно повече от 5-те до 7 минути, които обикновено са необходими на силния пол.

И така, как можете да помогнете на партньора си да достигне оргазъм? Преди да го превърнете в мисия на живота си, едно кратко предупреждение: Докато оргазмите са невероятни, преследването им може да добави голямо напрежение към сексуалния ви живот. Хората, подложени на принудителен оргазъм, може да смятат, че кулминацията им е по-скоро свързана с нуждата на партньора им да се чувства „достатъчно мъжествен", отколкото с тяхното удоволствие. Говорете с партньора си, за да видите дали се чувства по този начин. Ако го направят, обсъдете какво можете да направите, за да намалите напрежението.

Ако искате да помогнете на партньора си да достигне кулминацията – или да направите оргазмите му още по-добри, отколкото са – опитайте тези съвети от експерти по сексуално здраве.

1. Не бързайте с оргазма на партньора си

„Опитайте се да запомните, че целта на секса е удоволствието, а оргазмът е един вид удоволствие, което е значително по-кратко от всичко останало", казва експертката Шадийн Франсис. Ето защо тя препоръчва да намалите темпото. Не бързайте с движенията си и не се фокусирайте върху края на играта. Има лека ирония в това - колкото повече вашият партньор мисли за оргазъм, толкова по-малка е вероятността да постигне оргазъм. Така че облекчете натиска на партньора си и се съсредоточете върху това да го накарате да се чувства възможно най-добре за възможно най-дълго време.

2. Включете външна стимулация на клитора

Всяко нещо по реда си: По-голямата част от жените се нуждаят от външна стимулация на клитора, за да постигнат оргазъм. Проучване сред повече от 1000 представителки на нежни пол през 2017 г. разкри, че само 18% от участниците могат да постигнат оргазъм само чрез вагинален полов акт. Така че, когато правите секс, искате да се съсредоточите върху външната стимулация самостоятелно или в комбинация с някаква форма на проникване.

3. Изберете конкретни пози

Говорейки за клитора, има някои сексуални позиции, които излизат на първо място, когато става въпрос за осигуряване на желаната стимулация.

Според Джиджи Енгъл, секс експерт, една от най-добрите сексуални позиции за контакт с клитора е лотосът. В тази позиция започвате седнали и с кръстосани крака, докато вашият партньор, седи в скута ви с лице към вас и обвива краката си около гърба ви. За малко по-малко натоварващ вариант можете също да опитате позата на лотос, седнали на стол.

Енгъл харесва тази позиция, защото тя включва плъзгане напред-назад, вместо подскачане нагоре-надолу.

Ребека Глас, терапевт по секс и взаимоотношения, отбелязва, че "Каубойката" и "Обратната каубойка" също са звездни пози за постигане на някакъв контакт с клитора, тъй като жената има пълен контрол върху ъгъла на проникване.

4. Обърнете повече внимание на дупето 

Освен ако не се прави анален секс, на дупетата обикновено не се обръща достатъчно внимание по време на секс. И това е жалко, защото „задните части са пълни с нервни окончания", казва Джилда Карле, международно известен експерт по връзките. Тя съветва, че за да доставите на партньора си „изненадващо удоволствие", трябва да разтворите широко пръстите си и да стиснете задните им бузите. Въпреки това първо трябва да попитате партньора си дали обича да му се мачка дупето.

5. Научете какво харесва партньорът ви и следвайте примера му

Както споменахме по-горе, директната външна стимулация на клитора е най-сигурният начин да доведете много жени до оргазъм - а оралният секс също е доста добър начин за това. Сексуалният терапевт Иън Кернер казва, че използването на устата ви е най-добрият начин да усетите какво харесва вашият партньор на всеки етап от възбудата, включително етапа точно преди оргазъм. Ще разберете, че вашият партньор става по-възбуден, ако забележите повишено овлажняване или ако външната част на клитора му се подуе. Клиторът е направен от еректилна тъкан точно като пениса, така че ако гениталиите на партньора ви се увеличат, вие вършите добра работа!

За да разберете повече за предпочитанията на партньора си, оставете го да поеме инициативата. Когато им правите орален секс забележете колко силно ви натиска и в каква посока. Използвайте тази информация по-късно, когато използвате пръстите или устата си, за да им доставите удоволствие.

6. Не спирайте да ги целувате

След като нещата се нажежат, може да се изкушите да се съсредоточите по-малко върху целувките в полза на другите удоволствия. Но целувките с език често са задължителни за достигане на оргазъм, според проучване от 2017 г. сред повече от 50 000 възрастни. Констатациите разкриват, че жените са много по-склонни да достигнат оргазъм, ако сексуалният им контакт включва комбинация от целувки с език, орален секс и генитална стимулация.

7. Отдайте се на техните фантазии

Попитайте партньора си дали има някакви фантазии, които биха искали да пробвате. „Фантазиите могат да увеличат възбудата по време на сексуално преживяване", казват експерти. Според тях намирането на фантазия, която наистина възбужда партньора ви, може да добави още едно ниво на удоволствие по време на секс. Това също е начин да накарате партньора си да бъде по-психически възбуден, което е също толкова важно (ако не и по-важно) от физическата възбуда, когато става въпрос за постигане на оргазъм. Проучване установи, че дамите с по-ниско сексуално желание са склонни да се нуждаят от умствена възбуда, за да разпознаят физическата си. Опитайте ролева игра или разкажете на партньора си еротична история, за да увеличите удоволствието им.

8. Фокусирайте се върху врата им

Вратовете ни имат висока чувствителност: там кожата е тънка и кръвоносните съдове са близо до повърхността. Така че не е изненадващо, че изследователите са открили, че шията е едно от най-добрите места за стимулация с леко докосване. Когато правите секс и партньорът ви очевидно е пред оргазъм докоснете шията му с нежни и леки целувки, за да ги подлудите.

10. Включете зърната в действие

Не подценявайте силата на играта със зърната, когато искате да доставите на партньора си разтърсващ оргазъм. Проучване от 2016 г. установи, че 12% от жените могат да постигнат оргазъм чрез стимулация в други ерогенни зони извън гениталиите – а зърната имат доставящи удоволствие нервни окончания. Не само това, но друго проучване от 2019 г. сочи, че стимулацията на зърната може да активира същата област на мозъка, която активира гениталната стимулация.

11. Намерете G-точката

Ах, неуловимата G-точка. Учените са се опитвали да я открият без резултат. Въпреки че няма анатомична карта за намирането й и точното местоположение може да варира от жена на жена, обикновено можете да намерите G точката на няколко сантиметра навътре от предната вагинална стена. Когато партньорката ви е възбудена, G-точката може да се подуе - а при някои стимулацията на точката G може да насърчи вагинален оргазъм.

Използването на движение „ела тук" с пръст във влагалището може да ви помогне да намерите и стимулирате G-точката, но не забравяйте, че любовната игра е ключова, преди да се потопите в този подход. Ще разберете, когато сте го намерили, защото G-точката има тенденция да има различна, по-гъбеста текстура от околната тъкан.

Кейти Шуберт, секс терапевт, отбелязва, че кучешката секс поза е звездна възможност за насочване към G-точката поради ъгъла на проникване.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/