Разкриха нов фактор за преждевременната еякулация при мъжете

08 July 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Учени от Китай са установили, че работата на смени допринася за проблеми със съня и хормонални нарушения, които влияят негативно върху репродуктивната способност и еректилната функция на мъжете. 

Проучването включва 1239 мъже, 399 от които казват, че работят на смени. Учените оценили качеството на съня на участниците и нивото им на физическа активност с помощта на специални въпросници.

Резултатите показват, че мъжете, които работят на смени, са по-склонни към проблеми с репродуктивното здраве и еякулацията в сравнение с тези, които работят стандартно работно време. Изследователите отбелязват, че работата на смени за една година или по-малко не е имала значителен ефект върху риска от преждевременна еякулация. Вероятността от развитие на такова сексуално разстройство се увеличава значително след една година работа на смени и достига своя връх след три години.

Учените предполагат, че редуването на работни смени по различно време на деня може да наруши човешкия циркаден ритъм - ритмична и редовна промяна във функциите на човешкото тяло в рамките на 24-часов цикъл. Те изясниха, че работата на смени се отразява негативно на секрецията на инсулин и глюкагон (хормон, който регулира метаболизма на мазнините). Това нарушава метаболитната хомеостаза и увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, много от които са фактори за влошаване на репродуктивното здраве.

Работата на смени също може да причини намаляване на нивата на мъжките полови хормони, което също се отразява негативно на еректилната функция.

Ключови думи

Коментари

isabella ethan в 15:48 на 04 Oct 2024
Казвам се Моналиса Ландек. От изобилие от радост сърцето ми говори високо за Д-Р АПАТА. Той дойде да ме спаси, когато животът ми беше съсипан в продължение на месеци. Любовникът ми ме изостави заради друга дама и дори не знаех, че той контролира ума и хипнотизира. Направих всичко възможно, за да го върна, но без резултат. Той отиде извън града с дамата и никога повече не го чух или видях. Търсех помощ в интернет, когато прочетох как Д-Р АПАТА помогна на други жени, които имаха същите проблеми. Свързах се с него и той ми каза всичко, което трябва да се направи, което и направих. Точно както той обеща, любовта и щастието, които споделях с моя партньор, бяха възстановени и той беше изчистен от тъмния чар, който бяха наложили върху него, и се върна при мен след 48 часа. Д-Р АПАТА искрено помага на хората и може да ви помогне, ако решите да се свържете с него днес. Неговият имейл за контакт: drapata4@gmail.com Можете също да се свържете с него чрез, Viber и WhatsApp на +447307347648.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/