Голямото завръщане на германските марки на салона в Париж

20 July 2024
Георги Луканов
Салонът в Париж през 2018 година. Снимка: Георги Луканов
Салонът в Париж през 2018 година. Снимка: Георги Луканов

Германските производители на автомобили ще се върнат на автомобилното изложение в Париж. Марките на Volkswagen Group - VW, Audi и Skoda, обявиха участието си в салона, което ще се проведе от 14 до 20 октомври, пише Automotive News Europe. Баварската компания ще присъства с марките BMW и Mini. Други марки, които потвърдиха участието си, са Renault, Dacia и Alpine и трите френски марки на Stellantis - Citroen, DS и Peugeot. Сред азиатските производители на автомобили южнокорейската марка Kia потвърди присъствието си, а единствената китайска марка, която ще дойде във френската столица, е Seres.

Парижкото изложение е в криза от дълго време - през 2020 г. не се проведе поради коронавируса, а през 2022 г. участваха само френски марки, заедно с BYD и няколко азиатски марки. Салонът се провежда на всеки две години, редувайки се с основното автомобилно изложение в Германия, чийто домакин сега е Мюнхен.

Присъствието на VW, BMW и Kia на изложението в Париж, след като пропуснаха събитието през 2022 г., показва загриженост сред европейските и корейските производители относно нарастващата конкуренция от страна на китайските марки. Поради това те очевидно търсят все по-голямо маркетингово присъствие. Някои автомобилни производители още не са решили дали ще участват тази година в Париж. Това са Toyota и на Stellantis с марките Alfa Romeo, Fiat и Lancia.

На панаира няма големи китайски марки, няма да участват MG, BYD, Chery и Great Wall. Френското правителство отказа да субсидира електрически автомобили, произведени в Азия, включително Китай, Япония и Южна Корея. Затова и са по-скъпи с до 4000 евро.

Ключови думи
VW

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/