Диета с 6000 калории и тренировки в стил Роки: как Ерлинг Холанд качи 8 кг мускули?

15 September 2024
MenTrend.bg
Ерлинг Холанд бележи гол след гол и пази в тайна личния си живот
Ерлинг Холанд бележи гол след гол и пази в тайна личния си живот

Здрави тренировки стил Роки и добра диета помагат на Ерлинг Холанд да е в топ форма в Манчестър Сити.  Норвежкият нападател твърди, че е не само най-добрият голмайстор на нашето време, но и в цялата история на футбола. Какво го прави толкова уникален и как поддържа феноменалната си форма?

Спортният диетолог Джес Хилиард разказа как Холанд се храни и грижи за себе си. В интервю за The Sun тя каза, че футболистът редовно яде телешки сърца и черен дроб.

Сърцето е богато на хранителни вещества, които са необходими за укрепване на сърдечната функция и съдовото здраве. Включването на черен дроб в диетата намалява „лошия" холестерол и поддържа „добрия" холестерол, така че е много полезно за предотвратяване на инсулт.

Станислав Мачек, бивш треньор на Холанд в РБ Залцбург, каза, че играчът е правил по 300 лицеви опори и 1000 клякания на ден. Той обичаше да прави кардио и да спринтира по хълмове.

А през лятото норвежецът и баща му цепеха дърва и работеха сред природата (като истински викинги), което напомняше на тренировките в стил Роки от старата школа:

„Цял ден бях в планината, цепех дърва. Така че подколенните ми сухожилия са малко стегнати, гърбът, раменете и ръцете ме болят малко. Баща ми ме принуди, нямах избор!", казва футболистът.

За да поддържа тази активност, Холанд консумира около 6 хиляди калории на ден, за да се поддържа в страхотна форма. Той яде много месни ястия и го намира за много здравословно:

„Някои хора не ядат това, но аз се грижа за здравето си. Най-важното е да се храним с качествена храна, местна. Хората казват, че месото е вредно, но какво? Това месо, което ядеш в Макдоналдс? Или от местната крава, която яде трева близо до вас? Ям сърца и дроб", споделя звездата.

Норвежецът каза още, че много му помага това, че преди домакински мачове винаги яде лазаня, приготвена от баща му. Може да не е най-нискокалоричното хранене преди мач, но върши работа за Холанд.

„Преди всеки домакински мач ядях лазанята на баща ми - и изглежда се отплаща. Така че той вероятно добавя някаква специална съставка. Почти не му помагам. Най-често просто лежа на дивана и го гледам. Така става", споделя футболистът на Манчестър Сити.

Освен това той използва специална система за филтриране на питейна вода и внимателно следи циркадните ритми, които регулират моделите на сън и събуждане. И първото нещо, което прави сутрин, е да излезе на слънчева светлина, което също има положителен ефект върху активността на тялото през деня.

След като премина в Манчестър Сити, Халанд натрупа много мускулна маса, което му даде допълнително предимство на терена.

„Ако погледнете тялото ми, краката ми, ще видите, че съм се променил много. Станах истински мъж. Станах по-бърз, това е едно от най-важните неща. От 86 кг станах 94, но не с бирено коремче, а качих обща мускулна маса. Много ме интересува какво ям", казва играчът.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/