Новият Bentley Flying Spur може да мине до 830 км, а има 782 конски сили мощ

17 September 2024
Георги Луканов
Новият Bentley Flying Spur. Снимки: Bentley
Новият Bentley Flying Spur. Снимки: Bentley

Новият Flying Spur е най-мощното Bentley с четири врати, създавано някога. Седанът Bentley Flying Spur от четвърто поколение демонстрира колко консервативна е целевата му аудитория в сравнение с купувачите на Continental GT.

Например няма да намерите радикални промени като фарове в стил Bacalar, защото всички разлики от предшественика са чисто козметични. Електрическата задвижваща система обаче е нова - хибридът Ultra Performance. Тя заменя двигателя с двойно турбо W12 6.0 и превръща Flying Spur в най-мощното бентли с четири врати в историята.

Комбинираната мощност от 782 конски сили и 1000 Nm въртящ момент позволява на новия модел да ускори от място до 100 км/ч за 3,5 секунди - с 0,3 секунди по-бързо от досегашния модел. А с пълен резервоар и заредена батерия седанът може да измине до 830 километра. Може преодолее и 76 км само на ток със скорост до 140 км/ч.

Както и преди, Flying Spur предлага широка гама от персонализации: 101 цвята в основната палитра, 700 цветови комбинации от кожена тапицерия и осем декоративни дървени вложки. В списъка с опции се появиха Wellness столове с микрорегулиране на позицията на тялото и вградена система за терморегулация.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/