Жан-Клод Ван Дам: На 27 или 63, работата никога не спира

07 August 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: ИНСТРАГРАМ/ ЖАН-КЛОД ВАН ДАМ
СНИМКА: ИНСТРАГРАМ/ ЖАН-КЛОД ВАН ДАМ

63-годишният актьор Жан-Клод Ван Дам, звезда от холивудските екшъни „Кикбоксьор", „Двоен удар" и „Универсален войник", за пореден път доказа, че възрастта не е пречка за отличната физическа форма и активния живот.

Преди дни актьорът публикува колаж от две снимки в социалните си мрежи: на едната той е на 27 години, а на другата е на 63. И на двете снимки Ван Дам демонстрира характерния си жест и, най-важното, същите внушителни мускули.

„27 или 63, работата никога не спира. Възрастта е просто число, когато живееш в света на бойните изкуства. Дисциплина, фокус и сърце на воин. Нека продължим да творим история заедно", написа Ван Дам под снимката, придружавайки публикацията с мотивиращи хаштагове.

Жан-Клод Ван Дам е роден в Белгия през 1960 г. На десетгодишна възраст започва да практикува бойни изкуства. Баща му, собственик на цветарски магазин и счетоводител по професия, завежда сина си в школа по карате, за да му помогне да се справи с тормоза на връстниците си.

На 18-годишна възраст Ван Дам получава черен колан по карате. В младостта си той също се интересуваше от бодибилдинг и дори спечели титлата „Мистър Белгия". От 16-годишна възраст бъдещата холивудска екшън звезда пет години учи балет. По-късно Ван Дам признава, че балетът му е помогнал да развие гъвкавост, координация и пластичност, които са му били полезни в бъдещата му филмова кариера.

Ван Дам става световно известен в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век, като играе главни роли в поредица от успешни екшън филми: Кървав спорт, Кикбоксьор, Двоен удар, Универсален войник,, „Уличен боец" и други .

Въпреки това, в края на 90-те години кариерата на актьора започва да залязва. Ван Дам се бореше с пристрастяване към наркотиците и филмите с негово участие започнаха да губят зрители. През 2000-те години актьорът си върна формата и продължи да се снима, макар и не толкова активно, колкото преди.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/