В Windows ще се появи аналог на AirDrop за прехвърляне на файлове

16 August 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Microsoft ще добави аналог на AirDrop към Windows за бързо споделяне на файлове между компютри и мобилни устройства с Android. 

Новият инструмент в Windows 10 и Windows 11 ще работи подобно на AirDrop на устройства на Apple. Първата информация за това вече се появи на официалния сайт за поддръжка на Microsoft, където се отбелязва, че прехвърлянето на файлове между Android и Windows ще се извършва чрез приложението Phone Connection.

След като устройствата се синхронизират, потребителят просто трябва да щракне с десния бутон върху файла, да избере опцията „Споделяне" и след това да изберете Phone Connection („Връзка към телефона"). Файлът ще бъде прехвърлен към свързаното устройство, без да се изисква допълнително разрешение за получаване на данни.

За да използвате новата функция, ще ви трябва Windows 10 с актуализацията от май 2019 г. или по-нова версия, или Windows 11. Вашето мобилно устройство трябва да работи с Android 9.0 или по-нова версия, мобилното приложение Connect to Windows трябва да е версия 1.24032.518.0 или по-нова, и на вашия компютър трябва да бъде инсталирано приложението „Свързване с телефон" версия 1.24032.156.0 и по-нова.

                                                                                                                                                                                                                                                           

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/