Милиардер излезе на разходка в открития космос

12 September 2024
MenTrend.bg
Джаред Айзъкман
Джаред Айзъкман

Командирът на мисията "Полярна зора" (Polaris Dawn) на "СпейсЕкс" излезе в открития космос, съобщиха световните осведомителни агенции. Американският милиардер Джаред Айзъкман излезе извън капсулата за първата частна космическа разходка в историята.

Директно излъчване показа излизането на Айзъкман от люка, облечен в бял скафандър. Той се държеше за метална конструкция, подобна на проходилка, която е част от капсулата и служи за допълнителна опора. Трима други астронавти се намираха на борда на капсулата, която е отворена. Всички от екипажа носят нови скафандри, които трябва да ги пазят от вакуума.

Първият тест за излизане в космоса на Айзъкман включваше повече разтягане, отколкото ходене, за да се провери издръжливостта на новия скафандър. След около 15 минути в открития космос милиардерът трябваше да бъде заменен от инженера на "СпейсЕкс" Сара Гилис за извършване на същия тест, пише БТА.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/