"Бийтълджус Бийтълджус" отново лидер по кината

16 September 2024
MenTrend.bg
Майкъл Кийтън
Майкъл Кийтън

След изключителния си старт миналия уикенд хорър комедията "Бийтълджус Бийтълджус" на режисьора Тим Бъртън запази челната си позиция в боксофис класацията на Северна Америка, съобщават Асошиейтед прес и АФП.

След силния дебют с приходи от 110 милиона долара в домашния боксофис, дългоочакваното продължение на филма "Бийтълджус" от 1998 г. отново е на първо място, след като през втория си уикенд по кината в САЩ и Канада реализира постъпления в размер на 51,6 милиона долара.

Общите глобални приходи от филма, чийто актьорски състав включва Майкъл Кийтън, Уинона Райдър, Катрин О'Хара, Моника Белучи, Джена Ортега, Уилям Дефо, Джъстин Теру и други, възлизат на 264,3 милиона долара.

На второ в северноамериканския боксофис с 11,5 милиона долара е хорърът "Мълчанието е злото" с Джеймс Макавой и Макензи Дейвис.

Следва "Дедпул & Върколака" с 5,2 милиона долара. Блокбастърът на "Дисни" и "Марвел" вече е реализирал приходи от 621,5 милиона долара в Северна Америка и 1,3 милиарда долара в световен мащаб.

Челната петица в северноамериканския бокс-офис се допълва от политическата документална пародия "Расист ли съм?" и филма "Рейгън" за живота на американския президент Роналд Рейгън с Денис Куейд в главната роля. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 4,8 милиона долара и 3 милиона долара, пише БТА.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/