Нова книга за вещера Гералт ще излезе в началото на декември

20 October 2024
MenTrend.bg
Лиъм Хемсуърт в ролята на Гералд в сериала "Вещерът" Кадър: Ютуб/Netflix
Лиъм Хемсуърт в ролята на Гералд в сериала "Вещерът" Кадър: Ютуб/Netflix

Писателят Анджей Сапковски обяви датата на издаване на нова книга за вещера Гералт - тя ще се появи в Полша в началото на декември, съобщи Redanian Intelligence.

Сапковски отбеляза, че би искал да разкрие подзаглавието на книгата, но от издателството го молят засега да не го прави. 

Според предишни съобщения на писателя, книгата се очаква да бъде пусната в други страни в началото на 2025 г. Новата творба е изцяло посветена на Гералт, но все още няма подробности за сюжета.

„Вещерът" е поредица от книги на полския писател Анджей Сапковски в жанра фентъзи. Първият разказ от поредицата е публикуван през 1986 г., а последната книга през 2013 г. Книгите се развиват в измисления свят на The Witcher, напомнящ Европа през късното Средновековие, където всякакви магически същества и чудовища съществуват редом с хората.

Анджей Сапковски е полски писател-фантаст и публицист, автор на популярната фентъзи сага „Вещерът". Творбите му са публикувани на много езици, а според издателите Сапковски е един от петте най-издавани автори в Полша. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/