Tesla ще започне производство на хуманоидни роботи през 2026 г.

22 July 2024
MenTrend.bg
Илон Мъск
Илон Мъск

Tesla планира да започне масово производство на хуманоидни роботи през 2026 г., обяви основателят на компанията Илон Мъск в X.

„Следващата година Tesla ще има наистина полезни хуманоидни роботи, но броят им за вътрешна употреба на Tesla ще бъде малък. През 2026 г. се надяваме да стартираме масово производство на роботи за други компании", каза той

Роботът на Tesla е с тегло 10 килограма, сензори и различни механизми и роботизирани крака. Машините също могат да бъдат обучени да изпълняват различни задачи, като ще се изпълняват чрез изкуствен интелект (AI). До 2030 г. Optimus ще замени около 60 процента от служителите във фабриките на Tesla.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/