Cadillac Escalade вече е без дизел, но с 55-инчов екран

23 July 2024
Георги Луканов
Обновеният Cadillac Escalade. Снимки: Cadillac
Обновеният Cadillac Escalade. Снимки: Cadillac

За сегашното пето поколение Escalade, което се произвежда от 2021 г., дойде време за рестайлинг. Луксозният SUV е забележимо освежен, което го прави по-сходен с електрическия Escalade IQ както отвън, така и отвътре, където се появи 55-инчов екран. Дизеловият двигател обаче е изключен от гамата поради слабо търсене, оставяйки само бензиновия V8. Нафтовият агрегат така или иначе се появи на Escalade чак в сегашното пето поколение.

Всъдеходът във всички версии е оборудван само с 6,2-литров бензинов V8. Той е с 420 конски сили и 624 Нм въртящ момент, а при Escalade-V с 682 конски сили и 885 Нм. Агрегатът е съчетан с десетстепенна автоматична скоростна кутия.

Интериорът на новия американски джип е подобен на Escalade IQ и ултра скъпия Celestiq: предната част е доминирана от извита група, която съчетава 35-инчов екран на водача и 20-инчов екран на пътника. Той замени трисекционния екран с диагонал 38 инча. Отдолу има друг дисплей - сензорен за управление на климатроника и други функции. Воланът е нов, а скоростният лост е преместен на кормилната колона.

Интериорът, обработен с нови материали, може да стане още по-комфортен чрез закупуване на пакет Executive Second Row. Включва централна конзола за пътниците отзад, два 12,6-инчови дисплея, две гнезда за безжично зареждане, разтегателни маси и масажни столове с високоговорители за подглавници. Има общо 19 високоговорителя, но те могат да се увеличат до 40. Интериорът на най-мощния вариант Escalade-V е допълнен от части от въглеродни влакна и ексклузивни седалки.

Фирменият полуавтопилот Super Cruise е включен в списъка със стандартно оборудване, а въздушното окачване Magnetic Ride Control се предлага за всички модификации с изключение на базовия вариант Luxury. Всички врати, по желание на клиента, ще бъдат оборудвани с електрическо задвижване, като тази на шофьора може да бъде програмирана да се отваря автоматично при приближаване.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/