Компания отказа 23 млрд. долара от Google

24 July 2024
MenTrend.bg
Google Снимка: Pixabay
Google Снимка: Pixabay

Израелската компания за киберсигурност "Уиз" (Wiz) се оттегли от сделка за 23 милиарда долара, предложени от "Гугъл" (Google), за придобиване на стартъпа, предаде Си Ен Би Си.

Трудно е да се откаже такава оферта, каза съоснователят на "Уиз" Асаф Рапапорт, но допълни, че компанията ще се съсредоточи върху следващите етапи от развитието си - първично публично предлагане (IPO) и 1 милиард долара годишни периодични приходи. Компанията е разглеждала и двете цели, преди да бъдат оповестени преговорите с "Гугъл".

"Уиз" е основан през 2020 г. и се разраства с бърза скорост под ръководството на Рапапорт, който гледаше към първичното публично предлагане още през май.

Продуктите за облачна сигурност на стартъпа включват превенция, активно откриване и реакция - портфолио, която се хареса на големите компании и би помогнала на "Гугъл" да се конкурира с "Майкрософт" (Microsoft), който също продава софтуер за киберсигурност.

Облачният сегмент на технологичната корпорация "Алфабет" (Alphabet), която притежава "Гугъл" (Google), беше под натиск да се развива, на фона на конкуренцията от водещите "Майкрософт" и "Амазон" (Amazon), а сделката с "Уиз" би помогнала за това.

"Гугъл" не отговори веднага на исканията за коментар, пише БТА.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/