Италия може да "национализира" марките Autobianchi и Innocenti

25 July 2024
Георги Луканов
Модел на Autobianchi от края на миналия век. Снимка: Autobianchi
Модел на Autobianchi от края на миналия век. Снимка: Autobianchi

Италианското правителство може да иска да вземе марките Autobianchi и Innocenti от автомобилния гигант във френски ръце Stellantis, пише местното издание Il Sole 24 Ore. И двете не съществуват от 90-те години на миналия век. Те потенциално биха могли да бъдат дадени на китайски автомобилни производители, желаещи да създадат дилърства и евентуално фабрики в Италия.

Въпреки че малко хора извън Европа вероятно си спомнят марките, Autobianchi е основана през 1955 г. и прекратена през 1995 г. Innocenti е основана от Фердинандо Иноченти през 1933 г. в Ламбрате, квартал в източните покрайнини на Милано. През годините те произвеждат скутери Lambretta , както и автомобили с помощта British Leyland. Марката на практика не съществува от 1996 г., 6 години след като беше придобита от Fiat.

Нови разпоредби могат да позволят на правителството да получи исторически марки, които са "неизползвани поне пет години или такива, които са предмет на процес на прекратяване от компанията собственик". В публикацията се казва, че "Министерството на бизнеса и производството в Италия е поискало и е получило регистрация" за търговските марки Autobianchi и Innocenti. Твърди се обаче, че те използват различни лога от тези, притежавани от Stellantis.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/