Странни кражби в гигафабриката на Tesla в Берлин

27 July 2024
Георги Луканов
Германският канцлер Олаф Шолц, премиерът на провинция Бранденбурт Дитмар Войдке и Илон Мъск откриха през 2022 година завод на “Тесла” до Берлин.
Германският канцлер Олаф Шолц, премиерът на провинция Бранденбурт Дитмар Войдке и Илон Мъск откриха през 2022 година завод на “Тесла” до Берлин.

Големият завод на Tesla близо до Берлин е изправен пред изненадващ проблем. И този път няма нищо общо с многобройните саботажи, извършени от екологични организации, които се противопоставят на плановете за разширяване на гигафабриката. Не става въпрос и за трудностите, срещани при производството и реализацията на пазара на електрическите коли. Проблемът е, че на-малко 65 000 чаши за кафе са изчезнали, без никой да забележи нищо.

Според германския бизнес вестник Handelsblatt липсата на чашите е обсъдено наскоро по време на работна среща. Мениджърът на фабриката е цитиран да казва, че "статистически всеки служител вече има комплект от 5 чаши у дома". Това означава също така, че от отварянето на фабриката на 22 март 2022 г. 77 чаши кафе са изчезвали на ден!

Директорът на фабриката е поставил ултиматум на служителите си: или да спрат да крадат чаши за кафе, или цялата посуда ще бъде премахната от заводските столове. Първата стъпка е керамичните чаши, които идват от "Икеа" и са съвсем обикновени,  да се заменят с такива за еднократна употреба. 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/