6 храни, които не трябва да ядете преди секс

16 August 2024
MenTrend.bg
След секс се горят повече калории, отколкото по време на него.
След секс се горят повече калории, отколкото по време на него.

Никой не иска да се провали по време на интимност. Когато става въпрос за секс, искате всичко да е на най-високо ниво. Романтичната атмосфера и вечерята създават настроение за приятно продължение на нощта. Въпреки това може да има едно „Но". Има храни, които е добре да избягвате малко преди секс, тъй като могат напълно да развалят една любовна нощ.

Хотдог

Яденето на хотдог е вредно не само за фигурата и здравето. Те намаляват сексуалното желание, така че е добре да го избягвате, ако искате сексът да е приятен. Също така не трябва да ядете други видове бързи храни, тъй като ефектът ще бъде подобен. Факт е, че колбасите са наситени с мазнини, които запушват артериите, което води до лошо качество на секса. Експертите препоръчват да добавите рибни ястия към вашата диета. Можете да ги ядете дори преди секс. Рибата има благоприятен ефект върху здравето и повишава сексуалното желание.

Мента

Лошият дъх не е особено романтичен, но не е нужно да го премахвате с мента. Според експерти тя намалява количеството тестостерон, което може да доведе до намаляване на либидото. По-добре избягвайте ястия с мента и дори ментови дъвки, ако планирате среща с интимно продължение. Освен това дъвката може да предизвика оригване, което само по себе си е неприятно. Изключение прави ментовият чай. Полезен е за смилането на храната и не съдържа много ментол.

Тоник и неговият „придружител" джин

Тоникът и неговият „придружител" джин не са най-добрите напитки преди интимна вечер. Те могат да причинят подуване на корема и да съсипят вашата любовна нощ. Освен това напитката съдържа хинин, който намалява количеството на важния мъжки хормон тестостерон и дори може да намали броя на сперматозоидите. Вместо джин с тоник е по-добре да пиете неподсладен чай или сок, което ще има положителен ефект върху сексуалното желание.

Пържени картофи

За любителите на хрупкавите пържени картофи, обърнете внимание: ястието е враг на мъжкото сексуално желание. Нарушава кръвообращението и намалява количеството тестостерон. Солта, която идва с картофите, също не е от полза. Особено вреден е за мъжете, склонни към високо кръвно налягане. Освен това пържените картофи допринасят за появата на излишни килограми. Ако обичате картофи, най-добре е да ги ядете печени.

Тофу

Продуктът съдържа фитоестроген. Прекомерната му употреба може да увреди либидото както на мъжете, така и на жените. Вместо тофу е по-добре да хапнете няколко яйца, които помагат за нормализиране на хормоните, отговорни за сексуалното желание.

Консервирани храни
Яденето на консервирана храна преди секс е сигурен начин да развалите любовна нощ. Такава храна не само няма да е от полза за вашето здраве, но и може да причини подуване на корема. Освен това консервите потискат желанието. Всичко е заради солта, която съдържат.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/