Официално Мъск разреши порното в "X"

08 June 2024
MenTrend.bg
"Х" определя порното като легитимна форма на изкуство. 
СНИМКА: Фрийпик
"Х" определя порното като легитимна форма на изкуство. СНИМКА: Фрийпик

Преди то не беше забранено, но липсваха правила, които да го регулират

Социалната мрежа "X" на Илон Мъск формално позволи на потребителите си да споделят съдържание за възрастни по взаимно съгласие, ако то е ясно обозначено. Този ход може да бъде друга форма на приходи за компанията, която отбеляза спад в продажбите на реклами след придобиването й от Илон Мъск през 2022 г.

"Можете да споделяте консенсусно създадени и разпространени голи изображения или сексуално поведение за възрастни, при условие че са надлежно обозначени и не се показват на видно място", се казва в актуализираните правила на уебсайта.

"Вярваме, че потребителите трябва да могат да създават, разпространяват и консумират материали на еротична тематика, стига те да са създадени и разпространявани по взаимно съгласие.

Сексуалното изразяване, независимо дали е визуално или писмено, може да бъде легитимна форма на художествено изразяване",

продължава документът.

Макар че порното съществуваше в Twitter, преди Мъск да го поеме, нямаше въведена официална политика, която да го регулира. Нещо повече от "X"  заявиха, че ще забранят достъпа до сексуалното съдържание на деца и потребители, които не искат да го виждат.

"Забраняваме също така съдържанието, което насърчава експлоатацията, изнасилването, гаврата или нараняването на непълнолетни, както и непристойното поведение към тях и останалите потребители", настояват от компанията на Мъск. Те поясняват, че не се разрешава споделянето на съдържание за възрастни на видими места, като например профилни снимки или кориците на акаунтите.

"Стъпката на платформата да разреши порното се вписва добре в маркетинговата й стратегия", смята Брук Ерин Дъфи, доцентка по комуникации в американския университет "Корнел".

""X" е безпардонно провокативна и се старае да се разграничи от своите конкуренти, които се стремят да поддържат бранда си по-конвенционален", добавя тя.

Изглежда Мъск иска да привлече хора, включително творци и артисти, които са били отритнати от други социални медии, които имат насоки, ограничаващи голотата или сексуалното изразяване.

Новата политиката се прилага както за реални порнографски материали, така и за такива, генерирани от изкуствен интелект. "X" също така моли своите потребители, които публикуват порнографски материали, да променят настройките на акаунтите си, за да поставят всички свои изображения и видеоклипове зад предупредителна бариера. Това изисква от хората, които желаят да ги разгледат да потвърждават еднократно, че искат да видят публикуваното.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/